Loose lay PVC vloer

Loose lay PVC vloer

De afkorting PVC staat voor ‘polyvinylchloride’. Een PVC vloer is een kunststof vloerbedekking voorzien van een harde slijtvaste toplaag. Een PVC vloer die steeds populairder wordt is de loose lay PVC vloer. Loose lay betekent heel eenvoudig ‘los leg PVC’. Er wordt geen lijm gebruikt om de vloer te plaatsen. De loose lay PVC vloer ligt als het ware los op de ondergrond. Om die reden is deze gemakkelijk weer los te halen en opnieuw te gebruiken. Andere voordelen van een loose lay PVC vloer zijn dat deze snel gelegd is, geschikt is voor de doe-het-zelver en geluiddempend is. De loose lay PVC vloeren zijn ook eenvoudig te reinigen en te onderhouden. Deze is daarom uitermate geschikt voor de zakelijke markt.

 

Hoe kun je het best de loose Lay PVC vloer leggen?

Jij kunt de loose lay PVC vloer leggen zonder dat je lijm hoeft te gebruiken. Je kunt de loose lay PVC vloer los leggen op een vlakke ondervloer. De eerste stap voor het leggen van de loose lay PVC vloer is het gladmaken van de ondervloer. Het is van belang dat de ondervloer vlak, schoon, droog en scheurvrij is. Dit kan door de ondervloer te schuren en uit te vlakken. De ondervloer moet ook volledig stofvrij zijn. Stofzuig de ondervloer daarom intensief voordat je de loose Lay PVC vloer gaat leggen.


Nadat de ondervloer stofvrij en glad is gemaakt, wordt geadviseerd om een spatlijn te gebruiken. Met een spatlijn heb je snel een rechte lijn die blijft staan op de vloer. Door een lijn te spatten wordt het gemakkelijker om secuur het kantoor of bedrijfsruimte te verdelen. De ene helft van de ruimte  kan daarna ingerold worden met antislip. Wacht tot de antislip volledig transparant en niet meer nat is voordat je verder gaat. Antislip kun je hier bij ons bestellen. Daarna kun je vanaf de spatlijn starten met de eerste rij loose lay PVC stroken leggen. Werk vanaf daar richting de wanden toe. Daarna kan je hetzelfde doen met de andere helft van de ruimte. Opnieuw moet de helft van de kantoorruimte worden ingerold met antislip. Wacht tot deze weer volledig transparant is. Daarna kun je vanaf de eerste rij weer door bouwen naar de andere wand.

 

Meer weten over loose lay PVC vloeren?

DEprojectvloer heeft een uitgebreid assortiment aan loose lay PVC vloeren. Je hebt eindeloos veel keuzes tussen types, merken en kleuren. Wij werken met verschillende gerenommeerde merken als DessoTarkett, Interface en Design flooring. Onze adviseurs helpen je graag met deze keuze. Neem gerust eens contact met ons op. Dit kan via 026-3121701 of stuur een e-mail naar info@projectennederland.nl.

 

 

(Uitsluitend voor de zakelijke markt)