Tapijttegels leggen

Voordelen van tapijttegels leggen

DEprojectvloer biedt sfeervolle tapijttegels aan van verschillende bekende merken. Tapijttegels zijn geschikt bij vloerverwarming, makkelijk te vervangen én in gedeeltes te leggen. Tapijttegels leggen is ook goed voor het milieu. Zo is er nagenoeg nooit sprake van snijverlies. Een ander voordeel is dat tapijttegels zorgen voor extra comfort en geluiddemping

 

Hoe kun je het beste tapijttegels leggen?

Tapijttegels liggen het mooiste op een drukvaste ondervloer. De vloer moet vlak, stroef, vrij van stof en droog zijn. Net als bij het leggen van de loose lay PVC vloeren dus. Hoe je het beste tapijttegels kunt leggen beschrijven we aan de hand van een aantal stappen. Allereerst adviseren we om niet langs de wanden van de ruimte te beginnen met het leggen van tapijttegels. De muren zijn namelijk nooit helemaal recht en staan vaak ook niet haaks op elkaar. Als je niet recht begint zal dat later terug te zien zijn in het eindresultaat. Hoe leg je tapijttegels dan wel? Gebruik bij de legging van tapijttegels een spatlijn. Zet twee rechte lijnen uit die elkaar in het midden kruisen. De lijnen moeten haaks en loodrecht op elkaar staan. Daar waar de lijnen elkaar kruisen, start je met het leggen van de eerste tapijttegel. Leg vervolgens de tapijttegels in de vier ontstane vakken en werk vanuit het midden naar de wanden toe. Kom je er zelf niet uit? Neem dan telefonisch contact op met een van onze verkopers. Dat kan via 026 312 17 01. Natuurlijk kun je ook contact opnemen via onze contactpagina. Wij helpen je graag. Ook wanneer er sprake is van interesse in speelse patronen die de ruimte verder aankleden, zonder dat je daarvoor extra kosten hoeft te maken.

 

Gebruik van antislip

Het is van belang dat de tapijttegels strak tegen elkaar aan liggen zodat deze niet kunnen schuiven. Wanneer de tegels los tegen elkaar aan liggen kunnen deze namelijk gaan schuren. De tapijttegels kunnen elkaar dan beschadigen. Om te voorkomen dat tapijttegels gaan verschuiven adviseert DEprojectvloer om de tapijttegels te fixeren. De tapijttegels fixeren doe je met antislip. Antislip aanbrengen kunt u eenvoudig zelf doen. Door gebruik te maken van antislip voorkom je losse tegels, hoekjes en randen. De juiste antislip voor tapijttegels en loose lay PVC vloeren kun je hier vinden.

 

Meer informatie

Voor meer informatie over het leggen van tapijttegels zijn wij bereikbaar op telefoonnummer 026-3121701. U kunt ons ook altijd mailen op info@projectennederland.nl.  Wij helpen u graag verder.

 

(Uitsluitend voor de zakelijke markt)