Wanneer is het egaliseren van mijn vloer nodig?

Egaliseren van mijn vloer 

Misschien heb je het jezelf wel eens afgevraagd; is het noodzakelijk om mijn vloer te egaliseren? Met egaliseren wordt gelijk- of vlak maken van de ondervloer bedoeld. Het betreft de onderlaag waarop de uiteindelijke vloer geplaatst wordt. Egaliseren zorgt ervoor dat oneffenheden in de vloer worden weggewerkt en hoogteverschillen in de ruimte worden opgevangen. Door egalisering van jouw vloer komen de tapijttegels of PVC vloer mooi en recht op de ondervloer te liggen. Een strak geëgaliseerde ondervloer is dus van belang om de uiteindelijke vloer zo goed mogelijk te kunnen leggen.

 

Is het egaliseren van mijn vloer écht nodig?

Een mooi resultaat is niet de enige reden waarom jij jouw vloer laat egaliseren. Als je er voor kiest om je vloer niet te egaliseren, is de kans groot dat de vloer later last krijgt van vochtproblemen, een slechte aansluiting met de ondervloer of niveauverschil. Wanneer je er voor kiest om de ondervloer niet te egaliseren, is de kans dus groot dat het je later nog veel geld gaat kosten in onderhoud of reparatie.

 

Door het egaliseren van de vloer wordt de hechting optimaal. Daarnaast bescherm je jouw vloer en wordt de levensduur verlengt. Een bedrijfsvloer egaliseren ziet er op het eerste gezicht relatief eenvoudig uit. Vergis je alleen niet. Het is een precisie klus die deskundig uitgevoerd dient te worden. Op die manier start je met de perfecte basis voor jouw vloer. Na het egaliseren is de vloer vaak na een halve dag weer beloopbaar.

 

Wanneer hoef je jouw vloer niet te egaliseren?

Of je jouw vloer moet laten egaliseren is afhankelijk van het soort vloer dat je kiest. Zo worden klik PVC vloeren meestal zonder te egaliseren gelegd. Dit geldt ook voor laminaat. DEprojectvloer adviseert wel altijd om te egaliseren bij de plaatsing van PVC (lay loose) vloeren. Wanneer je dit niet doet, is de kans groot dat er bobbels ontstaan naar verloop van tijd. Om 100% zeker te weten of jouw vloer wel of niet eerst geëgaliseerd moet worden, raden we je aan om contact op te nemen met een van onze verkopers. 

 

Meer weten?

Egaliseren is in bijna alle gevallen mogelijk op elke locatie. Het maakt niet uit van welke soort ondergrond jouw huidige vloer is gemaakt. Of het nou een betonvloer, cementdekvloer, houten vloer of een tegelvloer is. Wij zetten onze jarenlange ervaring met plezier voor je in. Benieuwd geworden? Neem dan contact met ons op. Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer 026-3121701.

 

(Uitsluitend voor de zakelijke markt)