Wat is het verschil tussen een visgraat PVC vloer en een PVC vloer in Hongaarse punt?

Op dit moment zijn de visgraat PVC vloeren en PVC vloeren gelegd in een Hongaarse punt ontzettend populair. We zien dit niet alleen terug in woningen, maar ook in kantooromgevingen. De visgraat PVC vloeren en PVC vloeren in Hongaarse punt tonen duidelijke overeenkomsten. Toch zijn er ook verschillen. Het grootste verschil is de manier van leggen. Beide manieren leggen we graag aan je uit. 

 

Wat is een visgraat PVC vloer?

De naam ‘visgraat’ verwijst naar de manier waarop deze vloer gelegd wordt. Bij een visgraat PVC vloer liggen de vloerplanken schuin en haaks tegen elkaar. De planken worden gelegd met een hoek van 90 graden. Hierdoor ontstaat een patroon dat doet lijken op een visgraat. Er worden vaak relatief korte vloerplanken gebruik. De visgraat PVC vloer zorgt voor een tijdloze en sfeervolle uitstraling in bijna iedere ruimte. Voor een uniekere vloer kan gekozen worden voor het gebruik van verschillende tinten. Hierdoor ontstaan vanzelfsprekend andere vloersamenstellingen.

 

Wat is een PVC vloer gelegd in Hongaarse punt?

Net als de visgraat PVC vloer vormt ook de PVC vloer in een Hongaarse punt een patroonvloer. Het grote verschil is dat bij de Hongaarse punt vloer de planken met een hoek van 45 tot 60 graden worden gelegd. Het patroon valt hierdoor op een rechte naad. Het uiteinde van de planken vormt zo een gezamenlijke punt. Doordat de bovenzijde van de planken op elkaar aansluiten ontstaat de zogenaamde ‘sergeantstreep’. De Hongaarse punt vloer werd vroeger alleen gelegd in herenhuizen en straalt daarom nog steeds klasse en luxe uit.

 

Wat is het grote verschil tussen de visgraat PVC vloer en de PVC vloer gelegd in Hongaarse punt?

Zoals hierboven beschreven lijken de visgraat PVC vloer en de Hongaarse punt vloer erg op elkaar, maar zijn er duidelijke verschillen.  Doordat het patroon bij de Hongaarse punt op een rechte naad valt oogt de vloer wat fijner. De Hongaarse punt wordt vaak als rustiger en strakker gezien. De visgraat PVC vloer lijkt meer ‘in elkaar geweven’ en heeft een ietwat speelsere uitstraling. Beide manieren van leggen kunnen een geheel andere sfeer creëren binnen jouw ruimtes. Je kunt kiezen voor elegant of juist dynamisch en speels. Beide manieren zijn goed te combineren met vloerverwarming.

 

Wil je graag meer informatie ontvangen over bovenstaande manieren van leggen? Projectvloeren Nederland verteld je er graag meer over. Je kunt contact met ons opnemen via telefoonnummer 026-3121701 of mailen naar info@projectennederland.nl.

Visgraat pvc vloer - pvc vloer in Hongaarse punt

Visgraat PVC vloer                                      PVC vloer gelegd in Hongaarse punt